Videobloggaaja suututti ylipainoiset: ”Rakkaat lihavat ihmiset”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Videoblogia YouTubessa pitävä Nicole Arbour on kohauttanut yhdellä uusimmista videoistaan, jossa hän puhuu ylipainoisista ja sairaalloisen lihavista ihmisistä. Arbour halusi ottaa videollaan kantaa nimenomaan Fat Shaming -termiin, joka tarkoittaa ihmisten kiusaamista tai syrjimistä ylipainon vuoksi.

Moni on tällä hetkellä positiivisemman minäkuvan ja hyvän itsetunnon puolestapuhuja, mutta Arbour järkytti katsojat suorilla kommenteillaan. Hän on jyrkästi sitä mieltä, että lihavuus on sairaus, koska sairaalloisen ylipainoiset syövät itsensä hengiltä, minkä vuoksi heitä voi naisen mielestä syyllistää asiasta potematta siitä huonoa omaatuntoa.

Videon alta on poistettu kokonaan kommentointimahdollisuus, minkä vuoksi keskustelu videolla jää täysin yksipuoliseksi. Arbour kommentoi moneen otteeseen sitä, minkä vuoksi ylipainoisten ihmisten ulkonäköä pitäisi saada arvostella, mihin monilla olisi varmasti oma mielipide kerrottavanaan.

Arbour lopettaa videonsa kuitenkin kertomalla, että halusi puhua suoraan ja jyrkästi asiasta, koska kukaan muu ei uskalla. Nainen kertoo loppujen lopuksi tarkoittavan hyvää ja haluavan, että ylipainoisuus saataisiin kuriin ja kaikki voisivat elää terveempinä ja pidempään.