Poliisin piirittämä mies twiittasi – näin poliisit vastasivat

Digi · Tim Isokivi

Harvalle etsintäkuulutetulle tulee ehkä mieleen jakaa kuulumisiaan sosiaaliseen mediaan siinä vaiheessa, kun viranomaiset ovat tulossa noutamaan häntä kotoaan. Teksasilainen mies on kuitenkin noussut otsikoihin tehtyään juuri näin.

Teksasin Friscossa asuva, Persian Whiteboy -nimellä Twitteriä käyttävä mies joutui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä paikallisten viranomaisten piirittämäksi kotonaan. Miehen vaihtoehdot olivat ilmeisesti vähissä, sillä hän päätti kertoa asiasta koko maailmalle Twitterissä.

– V*ttu, koko Friscon poliisivoimat ovat täällä, Persian Whiteboy twiittasi.

Viranomaiset ilmeisesti seurasivat etsintäkuulutetun Twitter-tiliä. Pian Friscon poliisilaitoksen viralliselta Twitter-tililtä nimittäin vastattiin miehen viestiin. Poliisit kehottivat miestä antautumaan.

– Tule ulos talosta ja juttele kanssamme. Kiitos, Friscon viranomaiset vastasivat.

Ilmeisesti poliisien ehdotus ei kuitenkaan ollut miehen mieleen. Seuraavassa viestissään hän ilmoitti jo poistuneensa.

– Olen poissa, homie, Persian Whiteboy twiittasi.

Jää epäselväksi, onnistuiko mies pakenemaan poliiseja vai jäikö hän lopulta kiinni. Ainakin epäilty pääsi käyttämään seuraavana aamuna jälleen Twitteriä. Miehen Twitter-tili on sittemmin suljettu.