Tulevaisuuden kuulokkeet? Pelkkä panta asetetaan päähän

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tavanomaiset kuulokkeet sulkevat suurimman osan ympäristön äänistä pois. Tämä ei ole kaikissa tilanteissa ongelma, mutta toisinaan esimerkiksi ympäröivän liikenteen äänet olisi hyvä kuulla musiikin ohessa ikävien tilanteiden välttämiseksi.

Brittiläinen Studio Banana Things on suunnitellut kuulokkeet, jotka eivät peitä käyttäjän kovia eivätkä näin ollen peitä ympäristön ääniä. Sen sijaan Batband-kuulokkeet asetetaan hieman seppeleen tyyliin käyttäjän korvien yläpuolelle. Kuulokkeissa ei myöskään ole johtoja, vaan ne toimivat bluetoothin avulla.

Batband
Batband

Kuulokkeesta tulevat ääniaallot kulkevat käyttäjän sisäkorvaan kallon luiden kautta. IFLScience-sivuston mukaan tämän kaltainen teknologia on alun perin kehitelty jo 1970-luvulla. Sitä on kuitenkin tähän asti käytetty lähinnä kuulolaiteimplanteissa.

Studio Banana Things haki Batbandille rahoitusta Kickstarter-varainkeruusivuston kautta. Alun perin tavoitteena ollut 150.000 dollarin summa on jo ylitetty, vaikka Kickstarter-kampanjaa on vielä jäljellä yli kuukausi. Batbandin kaltaiselle keksinnölle on siis selkeästi kysyntää.