Matkailijat äänestivät: Vuoden 2015 paras matkakohde on tässä!

Lux Matkailu · Annika Kela

Matkustajien suosiossa oleva TripAdvisor-sivusto on julkaissut kansainvälisen äänestyksen tulokset koskien parhainta matkakohdetta. Vuonna 2015 ykkössijalle nousi Marokossa sijaitseva Marrakesh, joka on ollut vuosia TripAdvisor-palvelussa matkustajien suosittelemana matkakohteena.

Nyt Marrakesh on viimein valittu ykkössijalle äänestyksellä. Marrakesh on historiallisesti merkittävä kaupunki Lounais-Marokossa Atlas-vuorten juurella.

Yliopistokaupunkina tunnettu Marrakesh perustettiin vuonna 1062 ja sen vanhakaupunki muureineen on säilynyt tähän päivään asti. Kaupungissa sijaitsee koko Afrikan vilkkain basaarialue Djemaa el-Fna.

Viime vuosina Marrakeshista on tullut julkkisten suosima kohde, sillä kaupungin kupeessa sijaitsee useita satumaisia lomaparatiisejä. Stara uutisoi aiemmin, että muun muassa miljardööri Richard Branson avasi Kabash Tamadot -lomakeskuksen Marrakeshiin muutama vuosi sitten.

Maailmantähtien suosimat luksushotellit ovat taianomaisen kauniita palatseja, joiden arkkitehtuuri saa monet huokaisemaan ihastuksesta. Ei ole ihme, että kaupunki on valittu matkaajien ykköskohteeksi. Äänestyksessä Marrakesh sai 409.003 ääntä ja se oli ylivoimaisesti suosituin kohde maailmaa kiertäneiden matkaajien keskuudessa.

Marokko, Marrakesh, The Amanjena, Kuva: Splash
Marokko, Marrakesh, The Amanjena, Kuva: Splash
Marokko, Marrakesh, The Amanjena, Kuva: Splash
Marokko, Marrakesh, The Amanjena, Kuva: Splash
Marokko, Marrakesh, The Amanjena, Kuva: Splash
Marokko, Marrakesh, The Amanjena, Kuva: Splash