Näin rintaliivit ovat muuttuneet – parempaan suuntaan?

Lifestyle · Annukka Heikkilä

Muoti ja erilaiset trendit muuttuvat vaatteiden suhteen jatkuvasti. Useita havainnollistavia videoita on tehty siitä, miten pukeutuminen tai meikkaaminen on naisten keskuudessa viimeisen vuosisadan kuluessa muuttunut, mutta nyt huomio keskitetään pelkästään naisten rintaliivimuotiin.

Glamour Magazine on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jossa mallin avulla esitellään naisten rintaliivimuotia useiden vuosisatojen takaa aina tähän päivään saakka. Se, miten naisten rinnat on haluttu esittää, on muuttunut vuosien aikana todella paljon. Välillä ne on haluttu piilottaa, välillä tuoda esille, joskus topata tai pitää mahdollisimman luonnollisina.

1920-luvulta lähtien rintojen tukemiseen on alettu kiinnittämään liiveissä enemmän huomiota. Tästä vuosikymmeniä eteenpäin rintojen malli on haluttu pitää melko terävänä ja eteenpäin osoittavana. Videolla esitellään myös 60-luvulla olleet rintaliivit, joissa on pienet tekonännit rintaliivien kuppien sisään ommeltuna. Victoria’s Secret yritti tuoda mallin hiljattain takaisin, mutta eppäonnistui.