Burman kultainen kivi uhmaa luonnonlakeja

Matkailu Viihdeuutiset · Annika Kela

Burman kauniissa vuoristomaisemassa sijaitsee pyhiinvaelluskohde nimeltä Kyaiktiyo Pagoda, eli kultainen kivi. Kallion kielekkeellä oleva kivi on buddhalaisille pyhä, sillä uskomusten mukaan kivi on asetettu paikalle, jossa buddha on vieraillut.

Tarinan mukaan kivelle kiipeävä henkilö saa rikkauksia. Jokaisen buddhalaisen toive on käydä ainakin kerran kultaisella kivellä. Pyhiinvaelluskohde sijaitsee 1.100 metrin korkeudessa.

Kultainen kivi on hurja näky, sillä reunalla oleva kivi näyttää epäluonnollisella asennollaan uhmaavan luonnonlakeja. Monen mielestä on pelottavaa ajatella, että ihmiset parveilevat suuren kiven alla pelkäämättä, että jonain päivänä se putoaa kielekkeeltä alas. Kivi ei ole ainakaan toistaiseksi hievahtanut paikaltaan, eikä se pyhiinvaeltajien mukaan tule koskaan hievahtamaankaaan.