Valtaosa naisista haluaa kaveriseksiä miesten kanssa

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Seksiä ilman parisuhdetta. Se saattaa kuulostaa ihanteelliselta ratkaisulta ainakin kaikkien suhdekammoisten mielestä, sillä toistensa kanssa makuuhuoneessa viihtyvät ystävykset välttyvät parisuhteen tuomilta kiemuroilta ja haasteeilta. Näin ajattelee 64 prosenttia naisista.

Seksivälineitä myyvä suuryritys Lovehoney on teettänyt kyselyn, jonka mukaan peräti kaksi kolmasosaa sinkkunaisista harrastaa seksiä miespuolisen ystävänsä kanssa. Miehistä vain puolet tekee samaa. Silti suurinosa kaverin kanssa seksisuhteessa olevista on tyytyväisiä tilanteeseen.

Sen lisäksi, että naiset harrastavat miehiä enemmän seksiä ystäviensä kanssa, ovat neitokaiset myös aktiivisempia eri kumppaneiden kanssa. Naisilla saattaa olla useampikin miespuolinen ystävä, jonka kanssa purkaa paineita makuuhuoneen puolella. Osa naisista harrastaa säännöllisesti seksiä jopa entisen kumppaninsa kanssa – täysin kaveripohjalla.

Selvityksen mukaan seksisuhde alkaa esimerkiksi työpaikalta. Seksiä saatetaan harrastaa ensin työkaverin kanssa vaikkapa toimistossa. Toimivat ”kaveripanot” toistuvat usein säännöllisesti, ja suhde kestää keskimäärin kaksi vuotta. Moni ajattelee, miksipä kaksi ihmistä ei tyydyttäisi seksin nälkäänsä luotettavan kaverin kera ilman, että joutuisi sitoutumaan vakituiseen seurustelusuhteeseen?

Muutama vuosi sitten ilmestynyt Will Gluckin ohjaama Friends With Benefits -elokuva kertoo kaveruksista, jotka aloittavat seksisuhteen. Kaunis Mila Kunis tähdittää elokuvan pääroolia yhdessä Justin Timberlaken kanssa.