Plastiikkakirurgit paljastivat: Tämä on yleisin ikä kauneusleikkauksille!

Lifestyle Terveys · Annika Kela

Britannialaisen tutkimuksen mukaan yleisin ikä naisten kauneusleikkauksille on 44 vuotta. The Harley Medical Group -lääkärikeskuksen tekemän tutkimuksen mukaan suuri osa kauneusoperaatioista suoritetaan naisille, jotka ovat iältään yli 40-vuotiaita.

Tutkimuksen kyselyosioon osallistui 2000 brittinaista. Tulokset paljastivat, että heistä 29 prosenttia oli tyytymättömiä ulkonäköönsä ja he olivat harkinneet kauneusoperaatioita jossain vaiheessa elämäänsä.

Daily Mail -lehden mukaan tutkimus on tyrmännyt ajatuksen, että naiset hakeutuisivat operoitaviksi näyttääkseen nuoremmilta. Tutkimuksen mukaan 72 prosenttia naisista halusivat operaatiolla aikaan luonnollisen ja jopa huomaamattoman lopputuloksen. Naisten kriteeri leikkaukselle oli se, että he halusivat näyttää paremmalta, mutta luonnolliselta.

Vain kuusi prosenttia naisista halusivat leikkauksen avulla muuttaa ulkonäköään huomattavalla tasolla. Tutkimusten mukaan suosituin kauneusoperaatio oli vatsan muotoilu, eli abdominoplastia, joka suoritettiin noin 32 prosenttia potilaista. Pienet operaatiot, kuten silmäluomien korjaus oli myös yksi suosituista kauneusoperaatioista.