Pakolaispoika kantanut koiraansa jo 500 kilometriä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni koiranomistaja voi samaistua UNHCR-järjestön haastattelemaan syyrialaispoikaan, joka lähti pitkälle pakomatkalleen jättäen kaiken omaisuutensa kotiin saadakseen otettua oman koiran mukaansa. Moni on kysynyt pojalta, minkä vuoksi hän on jättänyt omaisuutensa kotiin, mutta ottanut kuitenkin koiran mukaansa.

Pojan vastaus oli hyvin yksinkertainen: ”Rakastan tätä koiraa”.

17-vuotias Aslan pakeni sotaa lähtien Syyriasta omasta kotikaupungistaan Damaskosista. Monien muiden lemmikkienomistajien tavoin Aslan ei voinut kuvitellakaan jättävänsä pientä Rose-nimistä koiranpentuaan yksin oman onnensa nojaan vaan päätti ottaa pennun pitkälle ja raskaalle matkalle mukaan.

Aslan on kävellyt koiran kanssa 500 kilometriä kantaen pentua välillä sen omassa kantokopassaan. Aslanilla on pienessä repussa mukanaan koiralle vettä ja ruokaa, minkä vuoksi suurin osa henkilökohtaisista tavaroista on jäänyt kotimaahan. Aslan kertoo videolla useaan otteeseen rakastavansa Rosea ja sanoo, että ei voisi elää ilman koiraansa.

I love my dog!

"Some people will ask – you have only a small bag?""Yes.""And you bring your dog?""Yes.""Why?""I love my dog!"Many animal lovers will relate to this 17-year-old boy from Damascus, Syria. And we've seen many like him carrying their animals with them on the long journey from Syria, across the Mediterranean Sea and through Europe. When forced to flee home because of war, many people would never dream of leaving their pets behind.

Posted by UNHCR on Saturday, September 19, 2015