Pikkupojat hengenvaarallisen sinisilmäisiä – näin helposti houkuteltavissa somessa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Nettipilailija Coby Persin julkaisi taannoin netissä videon nuorten tyttöjen kaappaamisesta. Stara uutisoi videon aikaansaamasta kohusta, sillä nuorten naisten kaappaaminen osoittautui videolla vaarallisen helpoksi.

Nyt Persin on julkaissut videon, jossa hän houkuttelee asuntoonsa ja autoonsa teinipoikia. 12-14-vuotiaiden poikien vanhemmat olivat mukana sosiaalisessa kokeessa. Persin loi Facebookiin valeprofiilin, joka esitti nuorta tyttöä. Sitten hän alkoi jutella poikien kanssa. Lopulta hän pyysi poikia vierailemaan luonaan.

Teinipojat eivät epäilleet profiilin aitoutta ja uskaltautuivat videolla asuntoon ja autoon, vaikka kuvissa esiintynyt tyttö ei ollut edes paikalla. Tuntemattomat ihmiset onnistuivat kaappaamaan pojat. Nuorukaisten vanhemmat olivat järkyttyneitä sosiaalisen kokeen tuloksista.

Kun teinipoikien itsesuojeluvaisto heräsi ja he tajusivat tehneensä virheen, oli jo liian myöhäistä. Heidät oli kaapattu onnistuneesti. Vanhemmat olivat nuorukaisiinsa silminnähden pettyneitä. Pojat olivat langenneet nettisaalistajan ansaan. Toivottavasti videolla esiintyneet nuorukaiset ottivat opikseen.