27 vuotta vanha Apple-tietokone yhdistettiin nettiin

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Nykymuotoinen hyperlinkkehin pohjautuva internet saapui Suomeen vuonna 1993, mutta sitä ennen tietoverkot olivat olleet jo pitkään harrastajien aktiivisessa käytössä. Nyt eräs harrastaja on kokeillut mitä tapahtuu, kun vuonna 1986 valmistettu Mac-tietokone yhdistetään internetiin.

Yllätys oli melkoinen, kun pienten modifikaatioiden jälkeen insinööri Jeff Keacherin tietokone onnistui kytkeytymään internetiin ja kaiken lisäksi sillä kykeni vieläpä surffaamaan verkossa. Nopeus ei tosin päätä huomannut, sillä sivujen latautuminen vei minuutteja ja niiden muokkaaminen ruudulle nähtäväksi kesti vielä pidempään.

Testissä käytetyssä Mac Plus -tietokoneessa oli nykysessä mittapuussa mitättömät 4 megaa RAM-muistia ja tallennustilaa oli ulkoisessa zip-asemassa ruhtinaalliset 100 megaa. Internetin selaamiseen käytetty MacWeb v2.0 -selain ei tosin ole vuodelta 1986, vaan vuodelta 1996.