Lihavat miehet saavat todennäköisimmin poikalapsia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

On olemassa erilaisia uskomuksia, joiden mukaan tietyt seksiasennot tai ajankohdat yrittää lasta vaikuttavat siihen kumpaako sukupuolta lapsi tulee olemaan. Nyt uusi tutkimus on paljastanut, että ylipainoiset ja sairaalloisen lihavat miehet saavat todennäköisemmin poikalapsia.

Metro-lehti kertoo Pekingin yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jonka tuloksista kävi ilmi, että ylipainoiset miehet saavat todennäköisemmin poikalapsen kuin samanikäiset normaalipainoiset miehet. Tutkimukseen otti osaa 8.500 pariskuntaa, jotka kävivät hedelmällisyyshoidoissa saadakseen lapsen.

Hoikat ja normaalipainoiset miehet saivat 611 poikaa ja 569 tyttöä, mikä on täysin normaali suhde sukupuolten välillä, koska poikien syntyvyys on tavallisesti noin seitsemän prosenttia suurempi kuin tyttöjen. Ylipainoiset miehet saivat kuitenkin 27 prosenttia suuremmalla todennäköisyydellä pojan, joten luku poikkeaa todella paljon normaalipainoisiin miehiin verrattuna.