Kennedyn aikakapseli avattiin 50 vuoden jälkeen – ikävä yllätys

Viihdeuutiset · Stara.fi

50 vuotta sitten Yhdysvalloissa kaivettiin maan alle presidentti John F. Kennedyn Rauhan Kapseliksi nimetty laatikko, jossa oli mukana monenlaisia tuon ajan esineitä. Michiganin osavaltiossa odotettiin äskettäin innolla aikakapselin avaamista.

Laatikko oli määrä kaivaa esiin vasta 100 vuoden päästä, eli vuonna 2065, mutta viranomaisten mukaan 50 vuotta oli tarpeeksi. Kennedyn aikakapseli kaivettiin tällä viikolla lopulta esiin, ja jännitys sitä avattaessa oli käsinkosketeltavissa.

Pettymys oli siksi suuri, kun kapseli lopulta avattiin ja sen sisältö paljastui. Yllätys oli ikävä, sillä vesi oli päässyt sisään kapseliin ja koko sisältö oli pahasti vettynyt ja pääosin tuhoutunut.

Laatikossa oli ollut 50 vuoden ajan muun muassa vuoden 1965 kenkäpari, jäätongit ja kahvijauhatin. Valtaosaa papereista ja asiakirjoista ei voitu enää yksilöidä niiden mentyä pilalle. Museoviranomaiset tekevät parhaillaan töitä selvittääkseen mitä esineitä ja asiakirjoja olisi vielä mahdollista pelastaa tuleville sukupolville.