Sami Hedberg teki Guinnessin maailmanennätyksen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu stand up -koomikko Sami Hedberg heitti viime vuoden joulukuussa itselleen hurjan haasteen. Hän päätti paitsi pudottaa painoaan liki 30 kiloa myös tehdä vuoden sisällä huimat 365 keikkaa.

Guinnessin ennätykseen vaadittava määrä oli 200 kappaletta yli tunnin pituista esiintymistä yhden vuoden aikana. Kyseinen määrä keikkoja on nyt tullut täyteen. Maailmanennätyksen rikkonut keikka tehtiin Pietarsaaren Schaumansalissa eilen perjantaina.

– Tuntuu uskomattamalta kuinka paljon töitä on tänä vuonna jo tehty tämän kiertueen eteen, ja että 200 keikan raja on mennyt rikki! Yksi unelma on kovaa vauhtia käymässä toteen. Ja niinkuin työryhmäni sanoi, jokainen keikka tämän jälkeen on uusi maailmanennätys, Sami iloitsee.

Alkuperäinen ajatus oli tehdä 10-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi yhtä paljon keikkoja kuin vuodessa on päiviä, eli 365 kappaletta. Vasta sen jälkeen Hedberg lähti selvittämään, mikä voisi olla maailmanennätykseen tarvittava keikkamäärä ja huomasi sen olevan saavutettavissa. Samin painonpudotustavoite täyttyi jo heinäkuussa ja mies astui puntarille vaa’an näyttäessä lukemaa 99,8 kiloa.