7 tilaa säästävää vinkkiä – koti järjestykseen helposti

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Harvalla on varaa ostaa ainakaan ensiasunnokseen taloa, jossa on mielin määrin komeroita, varastoja ja muita säilytystiloja. Onneksi kätevät emännät ja isännät ovat valmiita jakamaan vinkkinsä, kuinka kodin tavaroita voi säilyttää siistimmin, järjestelmällisemmin ja vieläpä ilmaiseksi.

Tärkeät paperit tuppaavat aina katoamaan silloin, kun niitä eniten tarvitsisi. Epämääräiset pinot ja järjestelemättömät kansiot ovat tuttuja lähes kaikille arkistointia yrittäneille. Paperit kannattaa ensin jakaa kategorioittain, ja panna sen jälkeen vaikkapa yksinkertaisesti kirjekuoriin. Tärkeitä asiakirjoja sisältäviä kuoria voi säilyttää kirjahyllyssä kirjojen takana tai niiden väleissä.

Lakanat myydään usein seteissä, joihin kuuluvat samaa sarjaa oleva tyynyliina. Yksi hyvä keino samanlaisten liinavaatteiden säilyttämiseen on viikata kaikki lakanat yhden tyynyliinan sisään siistiksi nipuksi.

Matkalaukkuja ei kannata säilyttää tyhjillään. Laukkuja voi käyttää tilapäisvarastona esimerkiksi kausivaatteille. Kesävaatteet voi rullata laukkuun siististi talven ajaksi. Talvisukkahousut ja villasukat voi puolestaan rullata kesän ajaksi talvisaappaiden ja -kenkien sisään.

Alusvaatelaatikko pysyy siistinä kenkälaatikoiden avulla. Kannettomia pahvilaatikoita voi leikata sopivan kokoisiksi tilanjakajiksi, ja näin rintaliivit ja alushousut pysyvät järjestyksessä. Laukkuja kannattaa puolestaan säilyttää sisäkkäin, eli pienemmät iltalaukut säilyvät isompien kassien sisällä.

Kirjat toimivat myös sistuselementteinä. Pinoa tärkeimmät teokset muutaman kirjan torneiksi esimerkiksi ikkunalaudalle, ja aseta koriste-esine päälle. Näin syntyy käyttökelpoista sisustustaidetta kädenkäänteessä, Pure Wow vinkkaa.