Nainen ei päässyt jonottamaan iPhonea – lähetti robotin tilalleen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmiset ovat useissa maissa asettuneet jonottamaan uunituoretta iPhone 6S -puhelinta Apple-liikkeiden eteen jo päiviä ennen laitteen julkaisua. Australian Sydneyssä sijaitsevan liikkeen edustavalla kulkeneet ovat saaneet hieraista silmiään, sillä yksi jonottajista on oikea robotti.

Robotti on tässä tapauksessa hieman harhaanjohtava termi, sillä laitetta kauko-ohjaa Lucy Kelly -niminen nainen. Double Roboticsin kehittelemä ”robotti” koostuu käytännössä segway-tyylisestä kulkuneuvosta ja siihen kiinnitetystä iPadista.

Muiden jonottajien istuessa sään armoilla kaduilla, voi Lucy jonottaa iPhonea rauhassa lämpimästä toimistosta käsin. Naisen työpaikkana toimiva Atomic 212 -yritys on rakentanut kuusi vastaavaa robottia työntekijöidensä hyöty- ja huvikäyttöön.

– Me käytämme niitä kaikkeen, ihan vain esitelläksemme uutta teknologiaa. Nämä laitteet ovat upea tapa esitellä, miltä teknologian tulevaisuus tulee näyttämään, Lucy Kelly kuvailee Mashable-sivustolle.

– Pomoni sanoi: ”Lähetä robotti paikan päälle niin voit tehdä töitä samalla kun jonotat puhelinta”, nainen paljastaa.

Robotti yöpyy erikoisvalmisteisessa, sadetta pitävässä ja latureilla varustetussa teltassa. Neljäntenä jonossa oleva Lucy saapui liikkeen eteen torstaina aamuviideltä. Jonossa ensimmäisenä oleva yrittäjä Lindsay Handmer sen sijaan saapui paikalle jo yli kaksi viikkoa sitten. Nainen saattaa hyvinkin toivoa että hänelläkin olisi ikioma, jonottamisen puolestaan hoitava robotti.