Kameran linssinsuojus hukassa? Apu löytyy jäätelöpaketista

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni valokuvaamista harrastava tietää, että kameran linssinsuojus hukkuu tai unohtuu jonnekin helposti. Muovisen linssinsuojuksen tehtävänä on suojata kameran objektiivia pölyltä, tahroilta ja naarmuilta.

Uusia linssinsuojia on saatavilla hyvinkin edulliseen hintaan, mutta aina ei lähettyviltä löydä kauppaa, joka niitä myisi. Sen sijaan ruokakauppoja ja kioskeja sijaitsee hieman tiheämmässä. Pelastuksen avain piilee jäätelössä.

Twitterissä on julkaistu kuva, jossa eräs käyttäjä on hoksannut hyödyntää Häagen-Dazs -jäätelöpikarin kantta kameran objektiivin linssinsuojuksena. Kansi on juuri sopiva Nikonin 72 millimetrin kokoiseen objektiiviin. Muistakaa tämä vinkki seuraavan kerran valokuvausreissulle mennessä.