5 herkkua, jotka saavat ihosi hehkumaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Erilaisilla ruoilla ihmiset pystyvät joko parantamaan oloaan tai huonontamaan sitä merkittävästi. Hyvinvoinnin lisäksi myös kauneus lähtee sisältäpäin, ja ihmisten ulkonäköön vaikuttaakin paljon se, mitä he syövät. Ravintoneuvoja Rik Hay paljasti Daily Mail -lehdelle, mitä ruoka-aineita syömällä voi saada itselleen hehkuvamman ja sileämmän ihon.

1. Oliivit ja oliiviöljy

Oliivit ja oliiviöljyt sisältävät paljon omega-3-rasvahappoja, jotka parantavat ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointia. Hyvät rasvahapot vilkastuttavat verenkiertoa, jonka ansiosta iho pysyy kosteutettuna. Oliiviöljy vähentää myös ihon punoitusta ja ärsytystä.

2. Vesimeloni

Vesimeloni sisältää paljon c-vitamiinia, joka avustaa kollageenin tuotannossa ja nopeuttaa esimerkiksi haavojen paranemista. Vesimelonin sisältämät karotenoidit pitävät ihon hehkuvana ja kuulaana, ja parantavat myös kardiovaskulaarista terveyttä.

3. Granaattiomena

Granaattiomenan siementen sisältämät hapot saavat ihon kollageenin säilymään pidempään. Hyödylliset hapot auttavat ihoa myös suojautumaan vaurioita vastaan ja parantamaan haavat nopeammin.

4. Pinaatti

Pinaatin sisältämät beetakaroteenit auttavat ihoa säilyttämään elastisuutensa. Pinaatissa on myös paljon magnesiumia, joka auttaa ihoa taistelemaan stressiä vastaan.

5. Mustikat, vadelmat ja karhunvatukat

Kaikki marjat ovat terveellisiä, mutta mustikat, vadelmat ja karhunvatukat ovat erityisen ravinnerikkaita marjoja. Ne vahvistavat vastustuskykyä ja auttavat ihoa suojautumaan tulehduksia, punoitusta ja kuivuutta vastaan.