Raju lupaus! Tesla kulkee pian 1 000 kilometriä yhdellä latauksella

Autot Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Sähköautojen maailman ylivoimainen ykkönen Tesla kulkee nykyisin jopa yli 400 kilometriä yhdellä latauksella. Lokakuun aikana vuosimallin 2015 Teslat päivittyvät, jolloin niihin tulee AutoPilot-automaattiohjaus ensimmäisenä sarjavalmisteisena autona maailmassa.

Nyt Teslan perustaja Elon Musk on pudottanut varsinaisen uutispommin. Hän nimittäin kertoi, että vuonna 2017 Teslat kulkevat jo 1.000 kilometriä yhdellä latauksella ja kaiken lisäksi automaattiohjauksella kuljettajan niin halutessa. Täysin itsenäisesti Teslat ajavat liikenteessä vuonna 2018. Vuonna 2035 autot eivät Muskin mukaan tarvitse enää lainkaan kuljettajaa.

– Arvelen, että autot rikkovat 1.000 kilometrin rajan vuodessa tai kahdessa. Varmuudella viimeistään vuonna 2017. Vuonna 2020 automme kulkevat jo 1.200 kilometriä yhdellä latauksella, Elon Musk kertoi tanskalaisen Borsen-lehden haastattelussa.

Teslan näinä päivinä julkaistava AutoPilot ohjaa autoa itsenäisesti moottori- ja valtateillä. Auto osaa vaihtaa kaistaa ja säädellä auton nopeutta itsenäisesti sekä myös jarruttaa ja pysäköidä itsensä esimerkiksi kadun varteen ja jopa autotalliin. Toiminto tulee auton käyttöjärjestelmän päivityksen myötä käyttöön maissa, joiden lainsäädäntö sen sallii.