Saako ruumisauton ohittaa? Hautauspalvelu muistuttaa suomalaisia autoilijoita hyvistä tavoista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vielä pari vuosikymmentä sitten suomalaiset autoilijat osasivat kunnioittaa liikenteessä kulkeneita ruumisautoja niiden kuljettaessa vainajia. Sittemmin hyvät tavat tuntuvat unohtuneen liikenteessä, ja samalla myös ruumisautojen kunnioittaminen on kadonnut lähes tyystin.

Nyt Nousiaisten Hautauspalvelu on julkaissut Facebookissa tärkeän viestin, jossa se valistaa nykyisiä autoilijoita tyylikkään liikennekäyttäytymisen seikoista ruumisautojen suhteen. Ensinnäkin yritys peräänkuuluttaa sitä, että lippu ruumisauton keulalla tarkoittaa, että auton kyydissä on vainaja. Ja että ruumisauton perässä voi seurata vainajan surevia omaisia. Saattueen väliin ei ole sopivaa ahtaa liikenteessä omaa autoaan.

Vanha uskomus siitä, että ruumisautoa ei saisi koskaan ohittaa, on vanhentunut. Nykyisin auton saa toki ohittaa, mutta lipun kohdalla on paikallaan mahdollisuuksien mukaan hieman hidastaa ja nyökätä kohteliaasti, mutta vain jos se on turvallista. Ennen kaistalle palaamista on hyvä jättää myös reilusti väliä, mikäli se on turvallista. Nousiaisten Hautauspalvelu muistuttaa, että ruumisautot ajavat hitaasti vainajaa ja surevia omaisia kunnioittaakseen.

Arvoisat autolijat, varmasti jollain ajomatkallanne olette tilanteessa, jossa ruumisauto jakaa tien kanssanne….

Posted by Nousiaisten Hautauspalvelu Oy on 20. joulukuuta 2014

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.