Tesla julkaisi 7 hengen perheauton – 0-100 km/h 3,2 sekunnissa

Autot Viihdeuutiset · Stara.fi

Tesla julkisti tänään odotetun Tesla Model X -perheautonsa. Sähköautojen edelläkävijän uutuusmalli hakee vertaistaan, sillä seitsemän hengen perheauto kiihtyy nollasta sataan 3,2 sekunnissa jättäen taakseen lähes kaikki sarjavalmisteiset urheiluautot.

Tesla Model X -autossa on istumapaikat seitsemälle matkustajalle ja Isofix-kiinnitys neljälle lastenistuimelle. Auton takaovet ovat suoraan ylös aukeavat ns. lokinsiipiovet, jotka eivät tarvitse kovinkaan juuri tilaa auton ympärille esimerkiksi parkkihallissa.

Lasten – ja miksei aikuistenkin – iloksi Tesla lanseerasi samalla oman bioasesuojansa (”Bioweapon Defense Mode”), joka suodattaa 99,97 prosenttia ilman epäpuhtauksista viruksia ja bakteereja myöden. Teslan mukaan kyseessä on maailman ensimmäinen todellinen HEPA-ilmansuodatin. Autoyhtiön mukaan toiminto pidentää autoilijan keskimääräistä elinikää Pekingissä 22 kuukautta, Oslossa viisi kuukautta, Los Angelesissa kahdeksan kuukautta ja Lontoossa kolme kuukautta-