Vesiliukumäessä ei ollut painorajoitusta – sitten kävi köpelösti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kukkulat ja mäet suorastaan houkuttelevat ihmisiä rakentamaan niihin itse erilaisia liukumäkiä ja ratoja, joita pitkin voi laskea mäkeä alas. Yksi perhe rakensi kukkulan päälle oman vesiliukumäen, joka johtaa mäen alapuolella olevan uima-altaan viereen.

YouTube-videolla nähdään hauska tilanne, kun perhe viettää yhdessä päivää kokeillen kotitekoista vesiliukumäkeä. Liukumäki on rakennettu niin, että se johtaa mäen päältä lähes alas asti, kunnes pieni vesiliukumäkeen tehty nousu hidastaa vauhdin ja pysäyttää laskijan.

Teoriassa liukumäki vaikutti varmasti toimivalta, kunnes perheen painavin henkilö lähti laskemaan sitä alaspäin. Mies menee liukumäen alkupäähän vatsalleen makaamaan ja lähtee laskemaan kohti alhaalla odottavaa uima-allasta.

Isokokoinen mies onnistuu keräämään laskun aikana niin kovat vauhdit, että lasku ei pysähdykään vesiliukumäen nousevaan loppupäähän. Liukumäkeen tehty nyppylä toimii painavan miehen kohdalla vauhdikkaana hyppyrinä, jonka kautta mies lähtee lentoon kohti edessä olevaa puuta.