Vinyylilevyjen myynti kasvoi roimasti – ohitti jo suoratoistopalvelut!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vinyylilevyt ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosien aikana, eikä loppua näy. LP-levyjen myynti on RIAA, eli Recording Industry Association of America, -järjestön mukaan noussut vuoden aikana jopa 52 prosentin verran.

Yhteensä vinyylilevyjä myytiin vuoden aikana 222 miljoonan dollarin edestä. Tämä on 60 miljoonaa enemmän kuin mainostuloisten suoratoistopalvelujen tapauksessa. Myös niiden suosio on kuitenkin kasvanut, sillä Spotifyn ilmaisversion ja Youtuben kaltaiset palvelut ovat keränneet tuloja 27 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten, Time-lehti uutisoi.

Myös maksulliseen tilausteen perustuvien suoratoistopalveluiden käyttö on lisääntynyt 25% verran. Musiikkitiedostojen myynti verkossa on sen sijaan hidastunut Spotifyn ja Apple Musicin kaltaisten sovellusten yleistymisen myötä.

– Musiikin myynti on jatkanut vuonna 2014 alkanutta kasvuaan vuoden 2015 ensimmäisen puoliskon aikana. Myös suoratoistopalveluista saadut tulot kasvavat hyvää vauhtia, Recording Industry Association of American toimitusjohtaja Cary Sherman toteaa järjestön lehdistötiedotteessa.