Ylipaino ei ole este – ultrajuoksija näyttää esimerkkiä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

39-vuotias Mirna Valerio -niminen nainen kirjoittaa urheilemisesta ja painon pudottamisesta Fat Girl Running -blogissaan. Hän on alkanut juoksemaan pitkiä matkoja ja näyttänyt viimeisimmällä saavutuksellaan kaikille häntä epäileville, että juoksu ei ole pelkästään hoikkien ihmisten harrastus.

Valerio juoksee viikoittain yli 40 kilometriä ja on ottanut tähtäväkseen näyttää muille ylipainoisille, että juoksuharrastus ei ole ihmisen painosta kiinni. Valerio ei anna ylipainon hidastaa hänen menoaan, ja hän juoksikin viimeisimpänä suorituksenaan Metro-lehden mukaan Georgiassa järjestetyn ultrajuoksumatkan, joka oli 50 kilometriä.

Ultrajuoksulla tarkoitetaan kaikkia matkoja, jotka ovat yli maratonin mittaisia. Kuuluisin ultrajuoksu on Ateenasta Spartaan juostava Spartathlon, jossa matkan pituus on huikeat 246 kilometriä. Spartathloniin Valeriolla on vielä jonkin verran harjoiteltavaa, mutta hän on ultrajuoksutaipaleellaan kuitenkin jo hyvässä vauhdissa ja näyttää hienoa esimerkkiä kaikenkokoisille juoksemisesta haaveileville.

Get your mountain run on! #latinooutdoors #outdoorafro #coosabackcountry trail

Kuva, jonka Mirna Valerio (@themirnavator) julkaisi