10 yleisintä riidan aihetta parisuhteessa – yritä välttää näitä

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Soraäänet kuuluvat tavallisten pariskuntien elämään. Vaimot nalkuttavat ja miehet mököttävät. Joskus pinnan kiristyessä riidalle ei tarvitse isoakaan syytä ja kumppanit sortuvat kinasteluun turhan helposti. Nyt on listattu kymmenen tavallista syytä, miksi pariskunnat riitelevät keskenään.

Jostain syystä parisuhteessa on usein tilanne, jossa toinen osapuolista on täsmällinen ja toinen myöhästyy helposti. Tämä jos mikä aiheuttaa eripuraa kumppaneiden välille. Etenkin, jos toinen on aina myöhässä ja häntä joutuu odottamaan. Sama pätee tilanteeseen, jossa toista osapuolta joutuu odottamaan liian kauan ennen kodista lähtemistä. Tätäkin yleisempi valittamisen aihe ovat kotityöt ja niiden tekeminen tai tekemättä jättäminen. Tämän tietävät kaikki.

Seksi saattaa olla tiukkana puheenaiheena silloin, kun sitä ei ole tarpeeksi. Seksistä pitää puhua rakentavasti, mutta sitäkin enemmän sitä tulisi harrastaa. Tähän aihepiiriin liittyen pariskunnat saattavat väitellä myös lapsen saamisesta, mikäli suunnitelmat eroavat kovasti toisistaan.

Kumppaneille tulee joskus väistämättä eteen tilanteita, että he haluavat eri asioita. Tällöin kannattaisi keskustella ja tehdä molempia osapuolia tyydyttäviä kompromisseja asioiden ratkaisemiseksi. Esimerkiksi juhlista eri aikaan lähteminen luo kiusallisia tilanteita ja keskustelua myöhemmin. Pariskuntien on järkevä sopia asioista etukäteen.

Osa seurustelevista pareista saattaa kehittää riidan jo pelkästään keittiössä puuhastellessaan. Mikäli toinen osapuolista on tottunut kokkaamaan tietyllä tyylillä, voi hän kokea kumppanin ruokasooloilun varpaille astumisena.

Suhdetta rasittaa pidemmän päälle myös se, että kumppani valittaa päivät päästään samoista asioista. Toki toisen kannattaisi ottaa neuvoista vaari ja korjata tilanne, mutta toisille nalkuttajille ei riitä sekään ja he keksivät uuden syyn valittamiseen.

Suhteessa tehdään isoja päätöksiä. Elämän merkkipaalut saattavat olla stressaavia, ja siksi niistä syntyy helposti riitaa. Myös kumppanin vainoharhaisuus saa pariskunnan epämukavaan tilanteeseen, jos jatkuvasti epäillään partnerin uskollisuutta, talon turvallisuutta, rahojen riittävyyttä tai vaikkapa auton kestävyyttä.

Lähde: Femail First