Luonto kuin taideteos: Näin mustekalat kuoriutuvat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mustekalat ovat aktiivisia merten nilviäisiä, joita esiintyy lähes kaikissa syvyyksissä. Mustekaloilla on joko kahdeksan tai kymmenen imukuppien peittämää lonkeroa. Mustekalojen nimi juontaa niiden erikoisesta puolustuskeinosta. Ne voivat erittää värillistä nestettä, joka harhauttaa vihollisia.

IFL Science -sivusto on nyt julkaissut Facebook-sivuillaan videon, jossa nähdään mustekalapienokaisten kuoriutumista. Pikkuiset nilviäisveijarit kuoriutuvat munistaan ja lähtevät uiskentelemaan merivirran mukana. Mustekalat ovat heti syntymästään saakka oman onnensa nojassa, joten toivotaan näille yksilöille pitkää ikää.

Mustekalojen lisääntymistä voidaan pitää mielenkiintoisena. Mustekalakoiras asettaa siittiöpakkauksen naaraan vaippaonteloon tehtävään erikoistuneella parittelulonkerolla. Naaras asettaa puolestaan munat merenpohjaan kehittymään. Osa mustekaloista kuolee munimisen jälkeen.

Baby octopuses hatching!

Posted by I fucking love science on Monday, September 28, 2015