Burger King tempaisee Suomessa – tätä ei nähdä missään muualla

Ruoka · Tim Isokivi

Pikaruoketjut kilpailevat maailmalla asiakkaista yllättävien tempausten, kuten erikoisen väristen hampurilaisten ja gourmet-tarjoilujen merkeissä. Toistaiseksi vastaavia ei kuitenkaan olla juurikaan nähty Suomessa.

Pian Helsingin Burger Kingiin tulee kuitenkin mahdollisuus nauttia hampurilaisaterioita epätavallisissa, joskin perisuomalaisissa merkeissä. Ravintolaan avataan Metro-lehden mukaan loka-marraskuun vaihteessa asiakkaille avoimet saunatilat.

Saunatilojen suunnittelijana toimii sisustussuunnittelija ja muusikko Teuvo Loman. Tiloja ei rakenneta alusta asti, vaan pohjana toimii liiketilassa aikaisemmin käytössä ollut sauna. Kerrallaan löylyä heittämään tulee mahtumaan 15 asiakasta.

Asiakkaat voivat nauttia saunomisen ohessa Burger Kingin ruokia ja juomia. Ravintolassa on anniskeluoikeudet, joten myös oluen juonti onnistuu löylyjen heiton ja hampurilaisen syömisen ohessa. Valitettavasti saunatiloja tullaan todennäköisesti näkemään vain Helsingin Burger Kingissä.

– Tarkoitus ei ole laajentaa saunabisnekseen, toteaa Burger Kingin ketjujohtaja Mikko Mollberg Metro-lehdelle.