Häpeää tieteen nimissä: Merikilpikonnat puetiin Borat-uimapukuihin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Borat-hahmon tutuksi tekemä paljastava uimapuku on varmasti monille tuttu. Useimpien verkkokalvoille on syöpynyt näky joko Boratista tai kesällä festivaaleilla hauskaa pitäneistä arjen sankareista, joilla on yllään Borat-uimapuku.

Uimapuku koostuu vain alaosasta, jonka venyvän materiaalin vuoksi housujen sivut on pystytty nostamaan ylös harteille asti.

Nyt pienet merikilpikonnat ovat joutuneet tieteen nimissä nöyrtymään ja käyttämään tahtomattaan Borat-uimapukua. Queenslandin yliopistossa tutkijat yrittivät keksiä helpon tavan siihen, miten he saisivat merikilpikonnien ulosteet kerättyä talteen ennen kuin kilpikonnat hätistelevät ulosteen tiehensä.

Tutkijat kehittivät kilpikonnille puettavan borathenkisen uimapuvun, joka on ommeltu paidoista leikatusta kankaasta. Tutkija Kathy Townsend kommentoi Metro-lehden mukaan, että uimapuvut ovat helppo pukea kilpikonnille, ne tuntuvat mukavilta päällä ja niiden avulla tutkijat saavat tarkasti koko ulosteen talteen. Ulosteet uimapukujensa sisällä uiskentelevat merikilpikonnat voisivat kuitenkin olla erimieltä asun mukavuudesta.