Ihmemies MacGyver palaa televisioon – ei tosin entisellään

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

1980-luvulla ensiesityksensä saaneessa Ihmemies MacGyver -sarjassa seurattiin Richard Dean Andersonin esittämää Angus MacGyveriä, joka selvisi tukalista tilanteista nokkeluutensa ja keksintöjensä ansiosta.

Sarja nauttii edelleen kovasta kulttisuosiosta niin Suomessa kuin maailmalla. Nyt CBS-televisiokanava on työstämässä uutta MacGyver-sarjaa, joka toisi hahmon 2010-luvulle. Entertainment Weekly -sivuston mukaan uusi versio seuraisi parikymppisen Angus MacGyverin edesottamuksia salaisen järjestön värvättyä hänet riveihinsä.

Uuden sarjan tuottajaksi ja ensimmäisen jakson ohjaajaksi on palkattu James Wan. Mies tunnetaan parhaiten elokuvista, kuten Furious 7, The Conjuring – Kirottu ja Saw. Wan kiinnitettiin vuonna 2009 ohjaamaan MacGyver-elokuvaa, joka ei kuitenkaan koskaan toteutunut.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, ketä uuden Angus MacGyverin rooliin on kaavailtu. Richard Dean Andersonin tähdittämää alkuperäistä Ihmemies MacGyver -sarjaa esitettiin Yhdysvalloissa vuosina 1985-1992.