Valaat nousivat tervehtimään SUP-lautailijaa – upea video

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa on viime aikoina päästy nauttimaan lukuisista näyttävistä videoista, joissa valaat tekevät läheistä tuttavuutta ihmisten kanssa. Tuoreella videolla kaksi merten jättiläistä ja yksinäinen suppailija kohtaavat toisensa merellä.

Kohtaaminen tapahtui Australian Esperancen rannikon tuntumassa, jossa Dave Price oli melomassa laudallaan. Mies havaitsi kaksi etelänmustaavalasta, jotka uivat aivan hänen lähellään pinnan alla. Kohtaaminen taltioitiin videolle paikallisen Jaimen Hudsonin UAV-kopterin kameralla.

Hudsonin mukaan valaat näyttivät seuraavan Dave Priceä kiinnostuneina. Ihmisen ja harvinaisen valaslajin edustajien kohtaaminen vaikutti rauhanomaiselta.

– Valaat seurasivat häntä. Ne olivat koko ajan hidasliikkeisiä ja rauhallisia, Jaime Hudson kuvailee ABC Esperance -uutissivustolle.