Air France suunnitteli leikkauksia – johtajilta revittiin vaatteet päältä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Air France -lentoyhtiö on aikomassa vähentää työpaikkoja ja ottaa useita lentokoneita pois pitkiltä reittilennoilta. Kasvanut kilpailu ja usemmat halpalentoyhtiöt ovat aiheuttaneet sen, että Air France haluaa tuoda kustannuksiaan alas ja irtisanoa työntekijöitä.

Työntekijät tiesivät irtisanomisia koskevasta kokouksesta ja päättivät osallistua siihen melko väkivaltaisella tavalla. Air Francen johtajat joutuivat saatettuna poistumaan lentokentän alueelta, kun työntekijät hyökkäsivät kokoushuoneeseen.

Mieltään osoittavat työntekijät kävivät heti johtajien päälle ja repivät heiltä paidat pois päältä. Toimitusjohtaja Frederic Gagey ja henkilöstöpäällikkö Xavier Broseta olivat suurimman väkivallan kohteena ja joutuivat poistumaan nopeasti aitojen yli kiipeillen alueelta työntekijöitä pakoon.

Broseta ja Gagey olivat Metro-lehden mukaan sopimassa irtisanomisia koskevasta suunnitelmasta. Kaikki leikkaukset on suunniteltu toteutettavan vuoteen 2017 mennessä, jolloin irtisanottuja työntekijöitä tulisi olemaan yhteensä 2.900. Suunnitelman mukaan lentokenttähenkilökunnasta leikattaisiin 1.700 työntekijää, matkustamohenkilökunnasta poistettaisiin 900 työntekijää ja lentäjistä 300. Lentokoneista 14 poistettaisiin käytöstä kokonaan ja valmisteilla olevan Boeing 787 Dreamliner -koneen tilaus peruttaisiin.