Uskaltaisitko yöpyä? Airbnb-majoitus Pariisin katakombeissa

Matkailu · Annika Kela

Pariisin katujen alla sijaitsee yksi maailman suurimmista hautapaikoista. Pariisin katakombit ovat huoneiden ja käytävien verkosto, jota monet ovat kuvailleet sanoilla: maanalainen labyrintti.

Halloweenin kunniaksi Pariisi on päättänyt tarjota rohkeimmille yöpyjille majapaikan katakombeista. Airbnb-majoituspalvelun sivuilla on kilpailu, johon osallistumalla voi voittaa yön katakombeissa Halloweenina.

Jos ajatus yöstä luurankojen ympäröimänä ahdistaa, ei kilpailuun kannata osallistua. Vaikka katakombit ovat kiehtova nähtävyys päiväsaikaan, eivät monet suostuisi astumaan jalallaan maanalaiseen hautapaikkaan yöllä.

Katakombeissa on sattunut paljon selittämättömiä asioita ja siellä kerrotaan kummittelevan. Yksi katakombien tunnetuista mysteereistä on labyrinttiin kadonnut mies. Mikäli yö aavemaisessa ympäristössä houkuttelee, kannattaa kilpailuun käydä osallistumassa lokakuun 20. päivään mennessä.