Transformers-elokuville ei näy loppua – vielä neljä jatko-osaa suunnitteilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Michael Bay on ohjannut tähän mennessä jo neljä Transformers-elokuvaa, joista viimeisin sai ensi-iltansa vuonna 2014. 80-luvun toimintafiguureihin ja piirrossarjaan perustuvat elokuvat eivät ole olleet ehkä kriitikoiden mieleen, mutta ne ovat tuottaneet lippuluukulla hurjia summia rahaa.

Hasbro Studios -yhtiön johtaja Stephen J. Davis on CNN-uutissivuston mukaan kertonut suunnitteilla olevan ainakin neljä uutta Transformers-elokuvaa. Akiva Godsmanin johtama käsikirjoittajien tiimi on jo luonut pohjan kymmenen vuoden sisällä julkaistavien elokuvien juonikuvioille.

Sarjan tuleviin osiin ei vielä olla kiinnitetty ohjaajia. Michael Bay ei ole ainakaan toistaiseksi kirjoittanut sopimusta viidennen Transformers-elokuvan ohjaamisesta. Tiedossa ei myöskään ole, tullaanko esimerkiksi Tranformers: Age of Extinction -elokuvan pääroolissa ollutta Mark Wahlbergiä näkemään seuraavissa osissa.

Transformers: Age of Extinction oli sarjan tähänastisista elokuvista menestynein, sillä se tuotti maailmanlaajuisesti miljardi dollaria. Neljä ensimmäistä Tranformers-elokuvaa ovat tuottaneet yhteensä yli 3,8 miljardia dollaria.