Energiajuoma-miljardööri antaa pois 99 prosenttia rahoistaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

5-hour Energy -energiajuomia valmistava yritys on tehnyt toimitusjohtajastaan Manoj Bhargavasta miljardöörin. Hektistä arkea elävät aikuiset ja varsinkin virvoitusjuomiin nopeasti koukuttuvat nuoret ja lapset ostavat nykyään energiajuomia enemmän kuin koskaan, mikä näkyy Bhargavan kasvaneessa rahapussissa.

Energiajuomabisneksellä rahansa ansainnut miljardööri on luvannut antaa 99 prosenttia omaisuudestaan pois erilaisille järjestöille. Suurimman osan rahoistaan Bhargava lahjoittaa hänen perustamalleen Billions in Change -säätiölle, joka rahoittaa uusia ihmiskuntaa auttavia keksintöjä ja innovaatioita. Toinen lahjoituskohde on The Giving Pledge, jossa myös Bill Gates on näkyvästi mukana.

99 prosenttia kuulostaa isolta määrältä, mutta Bhargavan omaisuuden ollessa kyseessä miehelle jää vielä mukavasti taskurahaa lahjoituksen jälkeenkin, Metro uutisoi. Bhargavalla on tällä hetkellä noin 3,5 miljardia euroa, jolloin hänelle jää lahjoitusten jälkeenkin vielä 35 miljoonaa omaksi pesämunakseen.