Näin muurahaiset selviävät tulvasta – nerokas selviytymisvietti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisillä ja eläimillä erilaisten vaistojen ja aistien vahvuudet eroavat paljon toisistaan. Yksi vietti kaikilla on kuitenkin sama ja lähes poikkeuksetta vahvin, mikä on selviytymisvietti. Eräs uutistoimittaja kuvasi muurahaisten tapaa selviytyä tulvasta, koska oli siitä todella vaikuttunut.

Fox Carolina News -uutisten toimittaja oli mennyt tutkimaan tulvan aiheuttamia tuhoja, kun hän oli tehnyt merkillisen havainnon. Adrian Acosta oli luullut nähneensä tulvivan pellon päällä mutaa ja roskia, mutta katsoessaan tarkemmin Acosta oli huomannut, että havusilta ja lehdiltä näyttävä kasa olikin ollut valtava parvi muurahaisia.

Adrian Acosta vaikuttui muurahaisten selviytymisvietistä. Veden noustessa muurahaiset olivat kokoontuneet yhteen ja tarranneet toisiinsa kiinni. Muurahaiset olivat keränneet myös kaikki kuoriutumattomat munansa samaan kasaan ja muodostaneet lautan. Toisistaan kiinni pitämällä muurahaiset pysyivät yhdessä ja selvisivät tulvasta.

Saw these clumps of mud floating in flood water….then took a closer look…unexpected#ants

Posted by Adrian Acosta on Sunday, October 4, 2015

Katso video tästä.