Kaunis ja helppo syysherkku: Näin valmistat omenaruusuja

Viihdeuutiset · Annika Kela

Omenaiset ruoat ja jälkiruoat kuuluvat loppukesän ja syksyn sesonkiherkkuihin. Mikäli omenapiiras vie kielen mennessään, on silloin myös omenaruusut kokeilemisen arvoinen resepti. Kauniit ja helpot ruusut ovat käytännössä vaihtoehto perinteiselle omenapiiraalle.

Netissä on julkaistu video omenaruusujen valmistamisesta. Kauniita leivoksia varten tarvitaan paketti voitaikinaa, 2 omenaa, 1 sitruuna, 1 ruokalusikallinen jauhoja, 3 ruokalusikallista aprikoosimarmeladia ja kanelia.

Videoreseptin julkaissut Manuela M muistuttaa, että ruusujen valmistamisessa on tärkeintä, että voitaikina valmistuu kunnolla. Mikäli ruusut näyttävät valmiilta, mutta taikina raa’alta, kannattaa uunipelti laittaa uunissa alemmalle tasolle.

Omenaruusuja maistaneet ovat sitä mieltä, että ruusujen valmistus on helppoa ja lopputulos on taivaallisen herkullinen. Tällä leivoksella tekee varmasti kahvitteluvieraisiin hyvän vaikutuksen.