Kynsilakka nouseva trendi miehillä – hyvästä syystä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Polished Man -liike on perustettu nostamaan ihmisten tietoisuutta lapsiin kohdistuvasta väkivallasta. Väkivallan aiheuttajana ovat Metro-lehden mukaan useimmiten miehet, minkä vuoksi lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustavat miehet ovat halunneet osoittaa näkyvästi olevansa itsekin lapsia kaltoin kohtelevia saman sukupuolen edustajia vastaan.

YGAP-hyväntekeväisyysjärjestön toimitusjohtaja Elliot Costello oli vierailemassa Kambodžassa. Vierailunsa aikana hän tutustui nuoreen tyttöön, jonka kanssa Costello pelaili ja leikki koko illan. Mukavan illan päätteeksi tyttö maalasi miehen kynnet kynsilakalla kiitokseksi hauskasta seurasta ja merkiksi ystävyydestä. Kynsien maalaamisesta Costello sai idean.

Costello perusti Polished Man -liikkeen, jonka ideana on se, että miehet ilmaisevat olevansa lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan maalaamalla yhden tai useamman kynnen kynsilakalla. Costello haluaa muiden miesten kanssa osoittaa lapsille, että miehet voivat olla hyviä, rakastavia, vahvoja, suojelevia ja juuri sellaisia esimerkkejä lapsille, joita he voivat katsoa ylöspäin luottavaisin mielin pelkäämisen sijaan.

As the father of a five-year-old daughter, you can bet your ass that I'm a #polishedman. #loligirl #lookitup

Kuva, jonka Shawn Phillips (@ipatched) julkaisi