Tämä arkipäivän hedelmä on naisten Viagraa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Omena päivässä pitää lääkärin loitolla. Lause on todistettu monilta osin todeksi, sillä vaikka omena ei ehkäisekään kaikkia sairauksia, on sen nauttimisesta enemmän hyötyä kuin haittaa. Nyt omenan on osoitettu auttavan jopa seksielämässä.

Italian Trentossa sijaitsevan Santa Chiaran sairaalan tutkijaryhmä on todennut, että omenalla on positiivisia vaikutuksia etenkin naisten seksielämän vilkastuttamisessa. Syy piilee omenassa olevassa floritsiiniyhdisteessä, joka muistuttaa suuresti ihmisen tärkeintä naishormonia, eli estradiolia. Estradioli ohjaa elimistöä naisellisuuteen ja siihen liittyviin sukupuoliominaisuuksiin.

Omenassa on myös runsaasti muita ainesosia, jotka voidaan mieltää hyödylliseksi seksielämän kannalta. Omenoissa on polyfenoleita ja antioksidantteja, jotka lisäävät verenkiertoa sukupuolielinten alueella. Lisäksi omena edesauttaa naisen emättimen kostumista. Tutkimukseen osallistui 731 italialaisnaista ja tulokset julkaistiin Archives of Gynecology and Obstetrics -julkaisussa.