Muovipussit maksullisiksi Britanniassa – uskomaton seuraus!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Britanniassa astui lokakuun alussa voimaan säädös, jonka mukaan kaupat eivät saa enää jaella asiakkailleen muovipusseja ilmaiseksi. Lokakuusta lähtien muovikassit ovat kustantaneet asiakkaille keskimäärin 5 penniä kappaleelta.

Muovikassien maksullisuus on kuumentanut Britanniassa kuluttajien tunteita ja ihmiset ovat olleet tyrmistyneitä siitä, että he joutuvat maksamaan muovipusseistaan jatkossa. Monet ruokakaupoista ovatkin varautuneet tilanteeseen sillä, että he ovat tilanneet lisää ostoskoreja, sillä on arveltu, että kuluttajat yrittävät varastaa niitä muovikassien ostamisen sijaan.

Metro-lehden mukaan kauppojen epäilys osoittautui oikeaan, sillä useissa kaupoissa asiakkaat ovat yrittäneet viedä ostoksensa kotiin ostoskoreissa. Netissä on hiljattain julkaistu video eräästä tapauksesta, jossa nainen yritti viedä ostoskorin autolleen. Tesco-kaupan vartija kuitenkin esti naista viemästä koria ulos kaupasta.

Tilanne äityi raivoisaksi riidaksi, jota kauppa on joutunut nyt selvittelemään. Videolla esiintynyt asiakas on saanut 10 punnan lahjakortin kauppaan tilanteesta aiheutuneen mielipahan vuoksi. Vastaavia tilanteita on sattunut Britanniassa useita ja kaupat ovat joutuneet varautumaan tuohtuneisiin asiakkaisiin.