Pariskuntien päivitykset ärsyttävät Facebookissa – pahimmat listattiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Niin minäkin sinua, pusi pusi rakas. Kuulostaako tutulta? Nyt on listattu joukko pariskuntien Facebook-tapoja, jotka saattavat saada some-kavereiden veret kiehumaan. Kaikilla on Facebookissa kavereina henkilöitä, joiden statuspäivitykset, kuvat ja linkit saavat ärtymyskäyrän nousemaan.

Asiasta selviää helpoiten piilottamalla henkilön päivitykset pois näkyvistä. Vaikka pariskunnat saavat toki osoittaa rakkauttaan myös sosiaalisessa mediassa, on ylenpalttinen hellittelysanojen käyttäminen muiden mielestä liian läpinäkyvää. Ihmiset ajattelevat: ”Mitä he oikein yrittävät todistella jokapäiväisellä lässytyksellään?”

Osa saattaa napata kuvia kumppaniltaan saamista lahjoista ja kerskua niillä kaiken kansan nähden. Suomalaiset ovat tottuneet vaatimattomampaan käytökseen ja tällainen toiminta saattaa tuntua enemmänkin ylpeilemiseltä kuin aidolta onnelta. Kavereissa herää pahimmassa tapauksessa kateus.

Pariskuntien pusukuvat ovat söpöjä, jos niitä ei tarvitse tuijotella viikoittain. Eikö suutelua tapahdu ellei siitä kerrota Facebookissa? Monet käyvät kumppaninsa kanssa säännöllisesti treffeillä pitkänkin yhdessäolon jälkeen. Pariskunnat voivat kuitenkin pitää yhteisen illanviettonsa myös omana tietonaan ja intiiminä, kahden kesken tapahtuvana asiana, eikä kuuluttaa kaikille nauttivansa ostereita ennen hotelliyötä.

Hanipöö, kullanmurunen, hömpsytömpsy ja mussukka ovat varmasti ihania hellyttelynimiä omalle rakkaalle. Jokainen nimittää omaa rakasta miten haluaa. Kutsutaan sitä omaa kumppania kuitenkin etunimellä, jos hänestä puhutaan muille.

Facebookin väkeä saattaa myös ärsyttää raskaana olevien pariskuntien pömppövatsakuvat ja yhdeksän kuukauden ajan tapahtuva ylenpalttinen vauvahehkuttaminen. Lapsia syntyy maailmaan jatkuvasti, meistä jokainen on syntynyt ja ihmisiä tulee syntymään jatkossakin. Toki uutinen on iso, mutta ei kovinkaan erikoinen jatkuvasti ja ainoaksi toitotettavaksi asiaksi. Sama pätee muuhunkin jälkikasvuun liittyvään päivittelyyn.

Sadat lomakuvat. On ihan hienoa päivittää Facebookiin kuvia unelmien lomamatkalta oman rakkaan kanssa. Jos kuvia ilmaantuu jatkuvasti ja kymmenittäin, ei niitä jaksa katsoa korkeintaan kuin anoppi ja pikkuveli. Etenkin jos kuvat ovat sorttia: ”Pertti ja Lissu eestä, Pertti ja Lissu takaa, Pertti ja Lissu istuvat, Pertti ja Lissu makaavat”, ei niitä katsota sitäkään vähää. Laatu korvaa määrän.

Ruokakuvat ovat aikansa ilmiö. Pariskunnat jakavat mielellään kokkaamiensa annosten kuvia, jotta muutkin pääsevät herkuttelemaan – tosin vain näytön välityksellä. Jokaisesta makaronilaatikosta ei kuitenkaan tarvitse napata kuvaa, vaikka kuvatekstinä olisi: ”Rakkaudella tehty”.

Yksi eniten ärsyttävistä pariskuntien tavoista on Facebookissa riiteleminen. Kaikki kumppanukset tappelevat keskenään. Harva heistä kuitenkaan selvittää välejään julkisesti sosiaalisessa mediassa, mutta sitäkin näkee. Koittakaa hyvät ihmiset selvittää riitanne kahdestaan, kerta olette sen kaksin myös aloittaneet. Listan kokosi Femail First.