Sovellus muuttaa värityskirjan kuvat eloon

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Värityskirjat antavat vapaat kädet mielikuvitukselle, kun lapset ja aikuiset voivat väritellä tuttuja hahmoja ja kuvia uudenlaisiin ulkoasuihin. Vaikka markkinoille on tullut runsaasti aikuisille suunnattuja värityskirjoja, mielletään erilaiset tehtäväkirjat enemmän lasten temmellyskentäksi.

Lapset rakastavat värityskirjoja. Nyt Disney Research on julkaissut esittelyvideon tekeillä olevasta värityskirjasovelluksesta, jossa väritettävät hahmot heräävät henkiin. Väritettävä kuva muuttuu kolmiulotteiseksi tablettitietokoneelle asennettavan sovelluksen avulla.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun värityskirjan kuvia muutetaan kaksiulotteisesta kolmiulotteiseksi. Kerroimme jo muutama vuosi sitten australialaisen Jellybeanstreetin lanseeraamasta colAR Mix – 3D coloring bookista. Sovellus herättää väritettävät hahmot eloon puhelimen näytön avulla.