12 Suomen lupaavinta bändi- ja artistitulokasta listattiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään julkaistiin vuosittaisen Tulevaisuuden tusina -äänestyksen tulokset. Äänestyksessä musiikkialan ammattilaisilta ja harrastajilta kysytään, mitkä kolme artistia tai yhtyettä ovat heidän mielestään ensi vuoden potentiaalisimpia menestyjiä.

Eniten ääniä sai indierock-yhtye Have You Ever Seen the Jane Fonda Aerobic VHS. Toiseksi sijoittui räppäri View ja kolmanneksi Lasten hautausmaa. Muita sijoittuneita olivat Elias Gould, Hisser, SOFA, Prinssi Jusuf, Vuoret, Evelina, Cityman, Lake Jons ja Salaliitto. Puhdasverisiä metallibändejä ei äänestetty tällä kertaa mukaan lainkaan.

YleXin ja Rumban toteuttaman kyselyn vastaajiin kuuluu muun muassa levy-yhtiöiden työntekijöitä, musiikkitoimittajia, bloggareita, tapahtumajärjestäjiä ja muita musiikin parissa ahkeroivia henkilöitä. Voittajatusinaan äänestettyjen tyylikirjo vaihtelee säröisestä rockista hiphopiin ja kevyeen poppiin. Viime vuonna voittajakolmikkoon kuuluivat Teksti-tv 666, Tippa-T ja Milla Rumi.