Veturimiehen Facebook-päivitys leviää: ”En olisi voinut tehdä mitään”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Junat ovat perinteisesti kiehtoneet varsinkin pikkupoikia, ja joskus mielenkiinto junia kohtaan menee liian pitkälle ja yhdistyy väärällä tavalla leikkiin ja jännitykseen. Parhaillaan verkossa leviää suomalaisen veturinkuljettajan Facebook-päivitys, jossa hän tuo esiin ikävän huomionsa.

Veturinkuljettaja kertoo joutuneensa äskettäin Kouvolan ja Ristiinan välisellä raideosuudella Tanttarin tasoylikäytävän kohdalla tilanteeseen, jossa useita noin 10-13-vuotiaita pikkupoikia leikki hengenvaarallista leikkiä junan kanssa. Pojat olivat hälytyskelloista huolimatta tulleet puomien ali kiskoille leikkimään hengenvaarallista leikkiä.

– Minulle jäi vain hetki aikaa reagoida radalla oleviin lapsiin, joka tässä tapauksessa tarkoittaa viheltimen käyttöä ja hätäjarrutusta. Lapset olivat ilmeisesti keksineet uuden leikin, joka oli että kuka hyppää viimeisenä junan alta pois, ennen kuin juna tulee. Kaikki onneksi kerkesivät junan alta pois. Sain myös matkaevääksi jokaiselta pojalta kansainvälisen käsimerkin, veturinkuljettaja kirjoittaa.

Mies kertoo noiden sekuntien olleen hänen elämänsä pisimmät ja hän pohtii miten olisi käynyt, jos joku pojista olisi kaatunut kiskoille. Siinä tapauksessa seuraavan päivän lehdessä olisi ollut suru-uutinen.

– Tämä tavarajuna on painava ja käyttää pienempää nopeutta, kun monet käytössä olevat matkustajajunat, mutta valitettavasti en olisi voinut tehdä asialle mitään, vaikka kuinka jarrutaisin, jos joku pojista olisi kiskoille kaatunut.

Lopuksi veturinkuljettaja pyytää lasten vanhempia varoittamaan lapsia ja korostamaan, että junanrata ei ole leikkipaikka.

Kuljetan tätä reilu 500Tonnia painavaa junaa, jolla pituuttakin on yli 400 metriä 80km/h. Usein huomaa valitettavasti…

Posted by Timo Olavi on 13. lokakuuta 2015