Nyt se on todistettu! Humalainen mies näkee naiset kauniimpina

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Miehet saattavat juhlantäyteisen illan päätteeksi vitsailla toistensa kanssa siitä, kenet kukin vei kotiinsa illan päätteeksi. Miesten aivot ja näkökyky toimivat todistetusti alkoholin vaikutuksen alaisena eri tavalla, minkä vuoksi nainen saattaa baarissa näyttää uskomattoman hyvältä, mutta aamulla lähes vieraalta.

Oluen nauttiminen alkaa välittömästi vaikuttamaan miesten aivoihin. Muutaman alkoholijuoman nauttimisen jälkeen miehen aivoissa alkaa muodostumaan dopamiinia, joka saa miehen olon rentoutumaan ja tuntumaan hyvältä.

Hyvänolon tunne saa miehen halut nousemaan, milloin miehet alkavat yleensä kiinnostumaan ympärillä olevista naisista, vilkuilemaan ympärilleen ja ajattelemaan mahdollisia seksikumppaneita. Kun juomia on nautittu vielä muutama lisää, miehen näkökyky alkaa heikentymään. Ihmisten aivot kokevat symmetriset kasvot kauniina, mutta kasvojen tunnistaminen ei ole humalassa enää helppoa.

Kun mies on humalassa ja näkökyky ei ole normaalilla tasolla, symmetrisyyden tunnistaminen heikentyy ja suurin osa naisista alkaa näyttämään viehättäviltä. Vääristynyt symmetrisyyden hahmottaminen ja nousseet halut muodostavat yhtälön, jonka lopputulemana mies herää yleensä väärän ihmisen vierestä aamulla.