Vastasyntynyt pelastettiin kelmulla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Layla Henderson syntyi taistellen omasta elämästään. Vauvalla oli gastrokiisi eli vatsahalkio, joka on vatsanpeitteiden synnynnäinen halkio. Halkiosta vauvan suolet tunkeutuvat vatsaontelon ulkopuolelle, jolloin Laylan syntyessä hänen suolensa olivat vatsan päällä paljaana.

Lääkärit keksivät pelastaa vauvan ruokakaupan kelmun avulla, mikä osoittautui toimivaksi vaihtoehdoksi. Lääkärit peittelivät suolet vatsan päälle oikeaan asentoon kelmun avulla siksi aikaa, kun tyttö odotti leikkausta. Laylaa hoidettiin yhteensä kuudessa eri sairaalassa ja hän olikin vasta seitsemän päivän ikäinen joutuessaan ensimmäiseen leikkaukseensa.

Kun Laylan äiti Zoe oli kolmannella kuulla raskaana, ultraäänikuva paljasti jo silloin vauvalla olevan vatsahalkion, jonka vuoksi osa sisäelimistä kasvoi kehon ulkopuolella. Layla on todellinen taistelija, joka ei voi vanhempiensa mukaan lakata hymyilemästä. Zoe kertoi Metro-lehdelle, että he ovat onnellisia saadessaan viimein aloittaa tavallisen perhe-elämän viettämisen kotona iloisen Layla-vauvan kanssa.