Gepardi auttoi omistajaa selviämään syövästä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Isojen kissapetojen rakastaja Riana Van Nieuwenhuizen kertoi voittaneensa syövän täysikasvuisen lemmikkigepardinsa tuen avulla. Nieuwenhuizen sairastui rintasyöpään 2013, jolloin hänen kumpikin rintansa leikattiin.

Leikkauksen jälkeen naista hoidettiin vielä kemoterapialla, minkä vuoksi nainen oli todella heikko kun hänet kotiutettiin sairaalasta. Päästessään kotiin takaisin Nieuwenhuizen pelkäsi, että hänen lemmikkigepardinsa Fiela suhtautuisi hänen muuttuneeseen ulkonäköönsä eri tavalla tai hyppäisi hänen päälleen satuttaen naista. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Fiela aisti omistajansa olevan heikko ja tarvitsevan lepoa, ja pitkästä erossaolosta huolimatta otti naisen hellästi vastaan nuollen naisen kaljuuntunutta päälakea.

53-vuotias nainen hankki Fielan vuonna 2006, ja heidän välilleen on vuosien saatossa muodostunut vahva side. Gepardi ja nainen syövät saman ruokapöydän äärellä ja nukkuvat vieretysten samassa sängyssä. Tällä hetkellä Nieuwenhuizen johtaa Etelä-Afrikassa Cheetah Experience -nimistä kissapedoille tarkoitettua tarhaa, jossa petoja ja niiden kantaa hoidetaan.