Kojootti ja mopsi kohtasivat luonnossa – odottamaton seuraus

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltalainen koiranulkoiluttaja kohtasi ulkoilureitillä koiransa kanssa kojootin. Sen sijaan, että kaksikko olisi säikähtänyt villieläimen läsnäoloa, lähestyivät he kojoottia epäröimättä. Mies tunnisti, että kyseessä oli Gilbert-kojootti, joka tervehti usein kävelyreitillä vastaantulevia.

Koiranomistaja on julkaissut netissä videon kohtaamisesta kojootin kanssa. Videon perusteella koira ja kojootti olivat vanhoja tuttuja. Mopsi haastoi kojootin leikkimään. Toistensa kaukaiset sukulaiset innostuivat tekemään yllättävän läheistä tuttavuutta.

Koiranomistaja on kertonut videon tiedoissa, että Gilbert on aina yhtä ystävällinen kaveri. Hän ei koskaan päästäisi koiraansa lähelle kojoottia muissa olosuhteissa, sillä nälkäisinä villieläimet saattavat käyttäytyä arvaamattomasti. Luonnonpuistossa Gilbertille riitti kuitenkin hyvin jäniksiä ja pieniä jyrsijöitä syötäväksi, joten sillä ei ollut tarvetta saalistaa lemmikkejä ruoakseen.