Näin parannat parisuhdettasi ajatuksen voimalla

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisaivojen toimintaa ei tunneta vieläkään läpikotaisin. Ihmisten ajatusmaailma pitää sisällään avaimen moniin maailman mysteereihin, mikäli osaamme käyttää sitä oikean paikan edessä. Oikea asenne ratkaisee monia ongelmia.

Pariskunnat sortuvat usein voivottelemaan suhteensa huonoa tilaa sen sijaan, että tekisivät asialle jotain. He lisäävät ongelmia takertumalla ongelmiin. On olemassa muutama keino, jonka avulla parisuhdetta voi parantaa pelkästään ajatusten voimalla ja niihin liittyvien tekojen avulla. Ensimmäinen on se, että ajattelee asiansa ennen kuin sanoo sen ääneen.

Suutuspäissään tulee sanottua turhia loukkauksia tai asioita, joita ei edes tarkoita. Pariskuntien olisi hyvä oppia hillitsemään ajatuksensa. Kannattaa opetella ajattelemaan asioita kumppanin näkökulmasta, eikä aina keskittyä omaan napaan. Suhteessa tulee ymmärtää puolisoa, hänen taustojaan, historiaansa ja erityisesti hänen vanhempiaan.

Tunteita saa ja pitää osoittaa, mutta äärimmäisissä riitatilanteissa on hyvä keskittyä tunnekuohun hillitsemiseen kuin myrskyn lisäämiseen. Osapuolet voivat opetella ennakkoon erilaisia selviytymismalleja, joiden avulla välttävät suurimmat ristiriidat.

Aivot tulee kääntää mielessään tilaan, jossa ei suoriteta vertailua tai vaadita kumppania muuttumaan. Se ei ole yksistään puolison vika, jos omat aivosi eivät pysty hyväksymään jotain asiaa.

Mieli kannattaa puhdistaa ja pitää kirkkaana. Kuuntele kumppania ja ymmärrä mitä hän sanoo. Onnistunut parisuhde vaatii kunnioittamista ja keskittymistä sekä hyvää käyttäytymistä. Kun käy riitoja läpi ajatuksen tasolla huomaa, että usein tappelu on pelkastaan ennakkoon päätettyjen asioiden vatvomista.