Poika esitteli karatetaitojaan – keppi voitti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Karatelajista tutuksi tullut tamashivari, eli murskaaminen, on monelle tuttua karatea esittelevistä näytöksistä. Murskaustekniikat eivät sinänsä kuulu varsinaiseen karateharjoitteluun, mutta ne ovat harjoittelun sivutuote, jonka avulla voidaan testata voimantuotantoa erilaisten tekniikoiden osalta.

Eräs poika esitteli murskaustaitojaan äidille, mutta tärkeällä hetkellä kaikki ei onnistunutkaan niin kuin piti.

Äiti on kuvannut pojastaan videon, jossa poika esittelee omia murskaustekniikoitaan. Poika on asettanut kepin kahden tuen väliin ja pehmustanut sen keskiosan pyyhkeellä. Hän lataa kaiken energiansa ja voimansa ja keskittää ne lyöntiin, joka ei pojan keskittymisestä huolimatta mene ihan maaliin asti.

Poika ei saa ensiyrittämällä keppiä kahtia, mutta hän ei silti lannistu. Hän yrittää useaan otteeseen, minkä jälkeen vaihtaa kepin toiseen. Äiti kannustaa poikaa yrittämään yhä uudelleen, mutta kumpikin heistä purskahtaa lopulta nauruun, sillä ohuelta näyttävän kepin katkaiseminen osoittautuikin yllättävän hankalaksi.