Tutkija pyydysti huippuharvinaisen linnun – tappoi sen heti!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Amerikan luonnontieteellisen museon tutkija Chris Filardi on saanut eläintenoikeusjärjestön raivostumaan. Mies nimittän pyydysti harvinaisen kuningaskalastajan vain tappaakseen sen tutkimuksiaan varten.

Netissä on lähtenyt leviämään kuvia Filardista, joka esittelee pyydystämäänsä The Moustached Kingfisher -kuningaskalastajaa. Lintu on niin harvinainen, että se on saanut lempinimen kummituslintu. Kyseinen kuningaskalastajalajin edustaja elää Salomonsaarilla.

Filardi tappoi linnun saadakseen siitä näytteitä tutkimuksiinsa. Tutkija ei ole nähnyt toimissaan mitään väärää ja hän väittää eläintenoikeusjärjestöjen liioittelevan linnun harvinaisuuden suhteen. Chris Filardin mukaan lintu ei ole harvinainen.

Coloradon yliopiston biologian professori Marc Bekoff pitää Filardin tekoa kauhistuttavana ja tarpeettomana. Yhdysvaltalaistutkijan tekoa on arvosteltu maailmanlaajuisesti ja monet ovat sitä mieltä, että Chrisin kaltaiset ihmiset edesauttavat harvinaisten lajien katoamista luonnosta.